Станислав Генчев: Много неща се изписаха, 90% от тях са неверни

Старши треньорът на Крумовград Станислав Генчев сподели специално пред Дарик радио и dsport очакванията си за предстоящия мач с ЦСКА. Той коментира и темата около бъдещето си. Генчев е сред фаворитите за нов наставник на Левски.

– След няколко дни Вие ще бъдете на националния стадион “Васил Левски”, като треньор на Крумовград. Играете срещу ЦСКА. Важно ли е за Вашия тим да продължи серията без загуба?

Не само за нашия тим, а за всеки един отбор е важно да продължава без загуба, без значение дали серията му е 2, 3, 5 или 14 мача. Ние ще направим всичко възможно да излезем крайни победители от двубоя. Имаме добър отбор. В добро състояние се намираме в момента, така че от нас се иска да играем добър футбол, да показваме това лице, което показвахме до момента и да вкарваме голове.

– Победихте доста убедително Локомотив Пловдив. Същата ли стратегия ще приложите и в мача срещу “червените” или не сте влизали в толкова детайли още?

Имаме много ясна представа как ще изглежда отборът ни срещу ЦСКА, но едно е сигурно откакто аз съм дошъл в отбора – вече 6 месеца тренираме едно и също нещо, играем по един и същи начин, футболистите свикнаха с изискванията, синхронизираха се помежду си, доста по-лесно им е сега да изпълняват поставените тактически задачи и за това нещата ни се получават на терена, така че няма нужда от някакви генерални, големи промени за мача с ЦСКА.

– По-лесно ли се играе така, когато реално няма някаква конкретна цел, за която да се бори отборът, докато съперникът е по-притиснат и гони задължителни победи, за да стане втори в крайното класиране?

Не бих казал, че се играе по-лесно. Ние още като започнахме пролетния полусезон знаехме, че искаме да играем в първата шестица и това преминаваше през много победи и дълга серия без загуба, така че тогава имаше и напрежение при нас, но пак играехме добре. Няма трудно, лесно, по-важно е как футболистите, треньорите са настроени в главата и какви са целите им.

– Има ли някакво развитие по темата около Левски?

Честно да ви кажа, не искам да коментирам повече тази тема, тъй като имаме изключително важен мач с ЦСКА, след това още мач с Левски, Черно море. Много се шуми, много неща се изписаха, 90% от тези неща са неверни, така че по-добре сега да не коментирам нещо. Ако има нещо, разговори или се стигне до договор с Левски, всички ще разберат. Но в момента няма никаква промяна в ситуацията.

– Тази тема влияе ли на Вашия отбор, с който работите?

До момента не се отразява по никакъв начин, но усещам, че вече футболистите започват да стават нетърпеливи. Постоянно питат какво се случва, как се случва. Също за тях е много важно кой ще бъде треньор в отбора догодина. Дали аз оставам, дали ще идва нов треньор, така че започвам вътрешно да усещам, че нещата малко ескалират в нашия отбор, за това ми е неприятно да коментирам тази тема в момента. Още повече предстоят три мача.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *