Стана ясна причината за слабата игра на Григор Димитров

Григор Димитров разкри лаконично каква е основната причина да играе толкова слабо и безлично срещу Рафаел Надал при загубата с 1:6, 1:6 на осминафиналите на „Мастърс“-а в Монте Карло.

Причината е „огромен“ проблем със зъб през последните няколко дни, който освен да причинява болка, му е пречил да се храни и да спи нормално. „Директно към зъболекаря“, е казал Димитров след поражението от Надал, а за обяснението сигнализира журналистът от английското издание „Метро“ Джордж Белшоу в социалната мрежа „Туитър“.

Гришо се задържа само 57 минути на корта срещу Надал и дори Матадора сподели, че съжалява за резултата и че причината е основно в играта на българския му съперник. След като на пресконференцията Рафа научи за проблемите на Димитров, демонстрира обичайното съчувствие.

„Не знаех за този му проблем. Сега започвам да си обяснявам защо направи толкова грешки и нямаше никакъв ритъм. Съжалявам за това. Той не ми каза, което показва какъв добър човек е. Надявам се да се оправи скоро“, коментира Рафа, който за 16-и пореден път е на четвъртфиналите в Монте Карло и преследва 12-а титла.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *