Сребърният извор е едно от чудесата на Добринище

В Добринище има 17 извора с температура между 30 и 43 градуса. Водата е слабоминерализирана и е богата на минерали и химични елементи – хипертермална, сулфатна, натриева, флуорна, силициева. Водата е бистра, без мирис и утайка, което я прави подходяща и приятна за пиене.

Най-популярният извор в курорта е „Сребърният извор“, който се нарича така, защото водата от него е много богата на сребърни йони. Среброто пък има силно антиоксидантно и противо – възпалително действие.

Лечението с минералната вода от Добринище може да се прилага и по трите популярни начина – външно, вътрешно и инхалационно. Когато се прилага чрез минерални бани, водата оказва благоприятно въздействие върху заболявания на половата и нервната система, ставите и костите.

Попаднала в организма чрез поглъщане пък водата лекува доста успешно заболявания на стомашно-чревния тракт и отделителната система.

С провеждане на инхалации в определени времеви интервали се влияят добре някои белодробни заболявания и проблеми на горните дихателни пътища.

Жители на Добринище разказаха за невероятни изцеления, между които и такива на които преди това традиционната медицина не е могла да помогне.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *