Спортист №1 на Благоевград почна сезона с титла, счупен нос спря към златото друг състезател

Спортист номер 1 на Благоевград за 2020 г. Емил Незиров започна сезона с титла от държавното първенство по бойно самбо в Панагюрище. Световният вицешампион от гоцеделчевското с. Кочан премина през няколко тежки изпитания в кат. до 71 кг, но изкачи върха на почетната стълбичка, към който се бяха устремили и конкурентите му за място в националния отбор на европейското в Лимасол (Кипър) следващия месец.

Дипломираният треньор от НСА „В. Левски“ остана без медала си минути след награждаването в зала „Асарел Медет“. Отличието бе поискано от малчуган, чиито родители са играещи треньори на ЦСКА, а Е. Незиров прояви благородство и зарадва детето с безценния подарък.

Уверено към крайната победа вървеше и съекипникът му в „Самбо-Дети“ (Бл) Никола Кавалджиев. Той водеше с 6:2 на финала в кат. до 79 кг, ала получи удар и се оказа със счупен нос минута преди края. Състезателят на благоевградчани настояваше да довърши схватката, но лекарска забрана го остави на второто място.

В подножието на медалите се озова Атанас Атанасов (88 кг), който е четвърти. Съдийска грешка лиши от бронз Иван Янков (+100 кг) в шампионата по спортно самбо.

Възпитаникът на треньора Иван Парасков направи ключ на съперника, чието потупване сигнализира за отпускане на хватката, ала изненадващо срещата продължи, на видеозаписа реферите не видяха нередност, а опонентът не призна, че е потърсил помощ. Така Янков се класира четвърти, пети се наредиха неговите съотборници Димитър Малинов (79 кг), Василий Князев (98 кг) и Георги Хаджиценев (98 кг).

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *