Спипаха 350 кила марихуана в камион край ГКПП „Илинден“

Спипаха 350 килограма марихуана в камион край ГКПП – Илинден – Ексохи на българо-гръцката граница. Разследването започва преди малко повече от месец след придобита оперативна информация и анализ на данните, които насочват криминалистите към конкретна транспортна фирма.

След като разследващите установяват, че фирмата се занимава със съмнителни превози, в сряда е предприета специализирана полицейска операция. Извършена е проверка на превозните средства на фирмата, посочи главният секретар на МВР главен комисар Димитър Кангалджиев. Той уточни, че при процесуалните действия в камион са открити 350 килограма марихуана.

Дрогата била опакована във вакуумирани пликове, подредени в общо 44 кашона. „С действията си в условията на неотложност колегите успяха да предотвратят разпространението на това голямо количество, което можеше да попадне в дилърската мрежа“, подчерта главният секретар на МВР и благодари на екипа от служители на ГДНП и на прокуратурата за ефективната реализация. Пътят на камиона е следен известно време, в периода е установено, че превозното средство излиза от страната ни, пътува до Испания и отново влиза в България.

След тридневен престой на ГКПП-Илинден край град Гоце Делчев поема към София, където са реализирани и полицейските действия, допълни главен комисар Атанас Илков, директор на ГД „Национална полиция“. По думите му дрогата е била предназначена за вътрешния пазар.

„Очертава се едно комплексно разследване, предстоят много действия“, коментира прокурор Десислава Петрова от Софийската градска прокуратура. Към момента е образувано досъдебно производство за държане на наркотични вещества с цел разпространение, но ще се работи и по версията за контрабанда.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *