СПА курортите Сандански и Велинград очакват да са пълни по празниците

СПА курортите Сандански и Велинград очакват да са пълни по празниците Великден и Гергьовден. Собствениците на хотели и заведения спазват здравните предписания, свързани с коронавируса, а цените остават непроменени.

Легловата база в хотелите и къщите за гости в Сандански е приблизително 4000 легла, всички хотели ще работят, а заетостта се очаква да бъде над 90 на сто, посочи Георги Кунчев зам.-председател на сдружението на хотелиерите в Сандански. В ефира на БНР той заяви, че голяма част от обектите са обновили базата си: „Всички съоръжения ще работят като СПА центрове. Ресторантите ще работят с 50% капацитет, както е сега заповедта. Във всичките хотели и ресторанти са реформирани с големи разстояния между масите. То беше и досега така. Реално, доста пъти е имало проверки в Сандански и не са откривани нарушения“.

Във Велинград също всички хотели ще работят и са подготвени да посрещнат гостите си в настоящите условия без недостиг на персонал. Сдружението на хотелиерите в града има уверението на Общината, че градът ще бъде почистен, каза неговият председател Златко Златанов.

Пролетният период по традиция е по-слаб за курортния град и заетостта на базите се очаква да бъде около 70 на сто. Някои хотели имат занижени ценови оферти: „Друг е проблемът, че Гърция отвори врати. Това, което имаме индикация оттук-оттам, че има някъде по страната отказ на резервации и когато ги питат защо, ами защото отвориха Гърция и ще отидем там. Реципрочно трябваше нашето правителство на всяка цена да отвори зелените коридори за Русия и за Румъния, за да компенсира този дефицит евентуално на туристи, които ще отидат в Гърция“, казва браншовикът.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *