Содата е много полезна за тялото, ако я приемате така…

Диетологът Артем Леонов разказа пред руски медии как правилно и ефективно да използваме содата за хляб за вътрешна и външна употреба. „Полезните свойства на содата са известни от незапомнени времена. Тя има мощен алкализиращ ефект, отлично средство е за прочистване и детоксикация на организма и при настинки. Содата способства за изхвърляне на гъстия секрет от белите дробове и облекчава възпалението на гърлото“, каза експертът.

Леонов обаче предупреди, че отровата се различава от лекарството само по дозировката, поради което неконтролираният прием на сода може сериозно да навреди на тялото. Веществото не може да се приема дълго време без консултация със специалист. Това може да доведе до нарушаване на киселинно-алкалния баланс и метаболитните процеси в организма, както и до образуването на камъни в бъбреците.

„Абсолютно безопасно е да се прилага сода бикарбонат външно като скраб за тялото, премахващ мъртвите клетки и да се правят вани с добавена сода. Такива процедури могат да се правят дори всеки ден. Кожата става необичайно нежна, настъпва дълбоко почистване и алкализиране на телесните тъкани“, заключи диетологът.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *