Собственици на фитнес зали и молове на протест пред Областната управа

Собственици на фитнес зали и молове на протест пред Областната управа

Собственици на фитнес зали и благоевградчани, които спортуват в тях, излязоха тази сутрин на протест пред сградата на Областната управа в Благоевград.

Действията им са предизвикани от решението на Областния кризисен щаб от днес да бъдат затворени фитнес залите и моловете. И това се случва броени дни, след като тези обекти заработиха след дългия локдаун.

Протестиращите бяха категорични, че ще продължат да отстояват правото си да работят и предстои нов протест, на който ще дойдат с гири и лежанки. Към протеста им се присъединиха и управители на молове.

„Не сме съгласни с тези мерки на Областния кризисен щаб. Тази крайна мярка засяга не само собствениците на фитнес залите, но и много хора, които спортуват при нас, както и тези, които работят във фитнес залите.

Навсякъде по света учени твърдят, че фитнес залите не само не са огнища на коронавирус, но са много спокойно и безопасно място. Аз само преди два дни си направих тест за Ковид, който е отрицателен. Факт е, че много малко са тези хора, които се заразяват във фитнес залите с коронавирус”, категоричен бе Георги Георгиев, цитиран от Илинден прес.

Той и останалите протестиращи увериха, че не бъдат ли чути исканията им, ще има нови протести. Защото са заплашени от фалит.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.