Собственици на фитнес зали и молове на протест пред Областната управа

Собственици на фитнес зали и благоевградчани, които спортуват в тях, излязоха тази сутрин на протест пред сградата на Областната управа в Благоевград.

Действията им са предизвикани от решението на Областния кризисен щаб от днес да бъдат затворени фитнес залите и моловете. И това се случва броени дни, след като тези обекти заработиха след дългия локдаун.

Протестиращите бяха категорични, че ще продължат да отстояват правото си да работят и предстои нов протест, на който ще дойдат с гири и лежанки. Към протеста им се присъединиха и управители на молове.

„Не сме съгласни с тези мерки на Областния кризисен щаб. Тази крайна мярка засяга не само собствениците на фитнес залите, но и много хора, които спортуват при нас, както и тези, които работят във фитнес залите.

Навсякъде по света учени твърдят, че фитнес залите не само не са огнища на коронавирус, но са много спокойно и безопасно място. Аз само преди два дни си направих тест за Ковид, който е отрицателен. Факт е, че много малко са тези хора, които се заразяват във фитнес залите с коронавирус”, категоричен бе Георги Георгиев, цитиран от Илинден прес.

Той и останалите протестиращи увериха, че не бъдат ли чути исканията им, ще има нови протести. Защото са заплашени от фалит.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *