След 2 месеца чакане, Снежина Кръстева-Якимова оглави РИОСВ като титуляр

След 2 месеца чакане, Снежина Кръстева-Якимова оглави РИОСВ като титуляр

Снежина Кръстева-Якимова е новият директор на Регионалната инспекция по околната среда и водите в Благоевград.

След като 3,5 месеца тя ръководи инспекцията като временно изпълняващ длъжността, най-сетне на 27 октомври получи възможността да махне вр. и.д. пред името си в РИОСВ – Благоевград и да поеме ръководството на екоинституцията като пълноправен управител.

До последно не се знаеше дали новата директорка е издържала конкурса, който Министерство на околната среда и водите обяви още на 19 юли. Въпреки че до крайния срок за подаване на документите 19 август документи подадоха 5-има кандидати за поста, отговарящи на условията за магистърска степен по икономика, право, технически, природни или хуманитарни науки, 3 г. опит на ръководна длъжност и готовност да се трудят на основна заплата от 2964 лв., срокът бе удължен с още 1 месец, в който обаче не се появи нов кандидат. На практика конкурсът се проведе в края на август и оттогава на 2 пъти в. „Струма“ поиска от МОСВ информация за резултатите от него, но отговор на запитването ни нямаше.

Заповедта от служебния министър на екологията Асен Личев е издадена едва на 26 октомври.

Припомняме, че Снежина Кръстева-Якимова беше заместник шеф на инспекцията. На 13 юли тази година Личев изненадващо уволни няколко месеца преди навършване на пенсионна възраст дългогодишния управител Ангел Георгиев и още по-изненадващо на негово място бе назначен Борислав Котузов от с. Катунци. Котузов пристигна в РИОСВ със славата си на пълен лаик в областта на екологията, но и с реномето на най-често уволнявания директор в системата на горите, който едва преди месец за последно бе изхвърлен от директорския кабинет на „ДГС Струмяни”.

Катунчанинът обаче остана в шефския кабинет на РИОСВ само 3 работни дни, след което от МОСВ го извикаха „за справка“ в София и му връчиха заповед за прекратяване на трудовите правоотношения. Тогава Якимова пое инспекцията като временно управляващ и до момента бе в изчакване дали е издържала конкурса, или не.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *