Новините

Скиорите на Банско с отлично представяне от Благоевград до Словения

Много силно състезание направиха скиорите от „АлПиринСки”- Банско вчера на пистата в курорта Картала в Благоевград. На провелото се държавното първенство по ски-алпинизъм – индивидуално за мъже и жени, шампионка при жените стана състезателката Ивона Михайлова.

При мъжете Иван Геров се класира втори, а съотборникът му Иван Бориков се нареди на пето място в А маршрута. В Б маршрута Михаела Георгиева се класира на трето място при жените, а Явор Георгиев остана на престижното четвърто място. Неизменният шампион от 2017 г. досега – Никола Калистрин счупи ска на третото спускане и това не му позволи да финишира.

Трасето включваше 4 технични изкачвания и спускания със сборна положителна денивелация от 1900 м. Съдиите бяха подготвили интересно и разнообразно трасе и за двете групи в отлични планински условия. През уикенда в Словения се проведе надпревара за престижната купа в алпийските ски за деца „Pokal Loka”.

В състава на българския национален отбор беше и състезателят на СК „Юлен“ Милуш Панчев, който постигна отлични резултати. В гигантския слалом Милуш зае 17-о място, а в слалома се нареди на престижното 5-о място.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *