Скандал: Бобоков привика на среща в джипа си Христо Иванов

Председателят на „Демократична България“ Христо Иванов е заснет на тайнствена среща с бизнесмена Пламен Бобоков, която се провежда в… джипа на олигарха. Скандалните снимки са направени от папараците на таблоида „България днес“ и са публикувани в печатното издание на вестника в петък. Срещата се случва близо до парламента, като медиата не уточнява в кой ден са направени кадрите. Най-вероятно те са от сряда, 15 юни.

Срещата между двамата продължава няколко минути. По-скандалното е, че тя не се провежда на публично място, а олигарха привиква Христо Иванов в джипа си „Ленд Круизър“, паркиран наблизо до парламента. Пред медиата лидера на ДБ потвърждава за срещата си с Бобоков, като уточнява, че тя била по инициатива на бизнесмена. „Молбата му беше да обсъдим културен проект, свързан с град Русе“, уточнява пред „България днес“ Христо Иванов, без да уточни какъв е той.

Пламен Бобоков бе подсъдим по няколко дела, свързани с горене на боклук, и бе арестуван през 2020 г. В медиите преди време се появиха слухове, че неговата съпруга Христина е мистериозната Матa Хари, заснела чекмеджето на Бойко Борисов. Братята Бобокови, собственици на гиганта „Приста ойл“, от години се сочат като бизнесмените, контролиращи Русе. Смята се, че са близки до президента Румен Радев и медийното лоби около Иво Прокопиев. На миналите избори се говореше, че са и сред спонсорите за кампанията на ДБ, което и те, и от партията отрекоха.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *