Синът на Емигел с нов бизнес, след заведенията се захваща и със строителство

Синът на Емигел с нов бизнес, след заведенията се захваща и със строителство

Синът на фалиралия благоевградски бизнесмен Емил Давидков – Ивайло, който наскоро нае сладкарницата на хотел „Ален мак“ и я направи пицария, тръгва по стъпките на баща си, който до последно действаше със замах, захващайки много и най-разнородни бизнеси.

Едва отворил заведението в разпадащия се хотел Ивайло Давидков стартира проект за строителство на кооперация в квартал „Бялата висота”. Той ще я строи с фирмата си „Лабиринт 014“ ЕООД върху два частни терена с обща площ 750 кв.м. Намерението на Давидков е да вдигне многофамилна жилищна сграда с максимална застроена площ 476 кв.м, в която да бъдат обособени 16-20 броя жилища и гаражи и места за паркиране, пише в. „Струма“.

Таткото Емил Давидков-Емигел се захвана в ранните години на демокрацията с търговия с автомобили, ресторант и магазини, кафене, бензиностанция и строителство на кооперации. По онова време Емигел караше „Ферари”. Впоследствие банки и частни лица, на които дължеше пари, му прибраха всичко. Продадена бе дори последната му останала собственост – мезонетът от 390 кв.м с басейн на покрива в бившия стопански двор на Благоевград, в който Емигел живееше, а сега в басейна плува пловдивски бизнесмен.

От всичките му бизнес начинания в момента Е. Давидков е запазил само строителството чрез фирмата „Евро – инвест“ ЕООД, но се води собственик и на ресторантьорската „Ем универсал“, чието управление е поверил на сина си Ивайло, който има заведение на морето.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *