Симитличани помагат на семейството, в чийто дом вилня пожар

Кметът на община Симитли Апостол Апостолов и кметът на село Полена Веселин Топузов проведоха спешна среща във връзка с пожара, който възникна вчера сутринта в къща в махала Добрин на селото. За щастие при инцидента няма пострадали хора, но са нанесени сериозни материални щети по дома на възрастната двойка, която живее в къщата.

Ще се окаже пълно съдействие на пострадалото семейство. Това ще се случи чрез благотворителна акция и с финансово съдействие от община Симитли. Ръководството, треньорите и футболистите на „Септември“ (Симитли) стартираха дарителска кампания в помощ на детето на Стойко Сакалиев.

Малко по-късно стана ясно, че средствата, които са необходими за лечението на младата дама, са събрани и няма нужда от повече дарения. В тази връзка и с цел да се окаже помощ и съдействие на пострадалото семейство от село Полена, благотворителната акция в община Симитли няма да бъде отменена, а ще бъде в подкрепа на съпрузите, в чийто дом вилня пожар.

На контролните срещи на „Септември“ (Симитли) ще бъдат поставени кутии за дарения, в които всеки ще може да отдели сума, избрана от него, за да подпомогне пострадалите. Кутии ще има още в TAB/BAC и в село Полена.

Община Симитли и кметство Полена също ще окажат финансова подкрепа на пострадалото семейство, за да може в най-кратки срокове да бъде извършен ремонт на къщата, по която има сериозни материални щети, нанесени от пожара.

Добрата новина е, че при инцидента мъжът и жената, живеещи в къщата, не са пострадали. Осигурено е място, където да бъдат настанени до приключване на ремонтните дейности по тяхната къща.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Previous post Съдят ербап, ограбил клиент на казино в Благоевград
Next post 6278 заразени за денонощието от 27 998 теста, 161 в Пиринско