Сериозен отлив на желаещи да се ваксинират в Благоевград заради…

Сериозен отлив на желаещи да се ваксинират в Благоевград заради…

Сериозен отлив на желаещи да се ваксинират с „АстраЗенека“ регистрират от Регионалната здравна инспекция в Благоевград. Всички лечебни заведения в областта са препълнени, като в готовност да бъде активиран е и резервът от болнични легла, предаде БНР.

Засега няма рязък скок на заразените с коронавирус, заяви директорът на здравната инспекция д-р Калоян Калоянов. Около 15 процента от хората с положителни проби стигат до болница,

Очаквам да пада вече заболеваемостта, защото болницата е пълна, каза той и допълни, че всяка болница има резерв от 10-15-20 легла, „но като време това няма да издържи дълго“.

От Регионалната здравна инспекция регистрират сериозен отлив на желаещи за ваксината на „АстраЗенека“: „Има отказ, има зелен коридор от миналата седмица, на сайта е обявен, табела сме сложили, има голям отлив“.

Около 1000 дози от РНК ваксините са доставени за цялата област, но това е крайно недостатъчно, признава д-р Калоянов: „Надявам се другата седмица да има още по-голямо количество доставка, за да даваме на нашите ваксинационни центрове по окръга, те са 20, трябва да ги обезпечим с РНК ваксини“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *