Сензация! „Динамо“ (Загреб) посяга към Бруно Акрапович

Хърватският футболен колос „Динамо“ (Загреб) може да отмъкне треньорът на ЦСКА Бруно Акрапович още преди края на сезона. Специалистът, спечелил три трофея с „Локо“ (Пд) и извел „червените“ до впечатляващ успех над „Рома“ в групите на Лига Европа през есента, е на челно място в списъка за заместник на подалия оставка Зоран Мамич.

Съдебните драми около досегашният наставник и спортен директор на „модрите“ провокираха спешен кастинг за негов наследник. Мамич не може да работи като директор и треньор в спортни клубове, след като Върховният съд в Хърватия го осъди на 4 години и 8 месеца за финансови измами и обсебване на крупни суми.

В управата на „Динамо“ тежката дума продължава да е на по-големия брат на Зоран Мамич – Здравко, макар да се укрива извън страната заради ефективна присъда от 6 години и половина за присвояване на около 15 милиона евро. Именно той преди години назначи в клуба приятелят на Акрапович Ивайло Петев, а сега помогна на първия треньор, вдигнал титла с „Лудогорец“, да застане начело на националния отбор на Босна и Херцеговина.

Интересното е, че първи покана за селекционерския пост на своята родина получи Бруно. Неговите успехи с „Локо“ (Пд) и добрите резултати с ЦСКА се следят в Хърватия. Акрапович има опит в тамошния шампионат и доста добри контакти. Не случайно, докато правеше селекцията при „черно-белите“, най-често привличаше хървати.

След периодите си на асистент в руския „Сатурн“ и втория отбор на „Волфсбург“ специалистът започва треньорска си кариера в „Мосор“, а след това води „Солин“ и „Неретва“ Меткович. След това работи в Гибралтар с ФК „Европа“ и в „Шкендия“ Тетово, преди отново да се върне в Хърватия, за да застане начело на РНК Сплит. След напускането през февруари 2017 г., той не чака дълго, за да се озове в „Локо“ (Пд) през октомври същата година със съдействието на Ивайло Петев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *