Сензация! „Динамо“ (Загреб) посяга към Бруно Акрапович

Сензация! „Динамо“ (Загреб) посяга към Бруно Акрапович

Хърватският футболен колос „Динамо“ (Загреб) може да отмъкне треньорът на ЦСКА Бруно Акрапович още преди края на сезона. Специалистът, спечелил три трофея с „Локо“ (Пд) и извел „червените“ до впечатляващ успех над „Рома“ в групите на Лига Европа през есента, е на челно място в списъка за заместник на подалия оставка Зоран Мамич.

Съдебните драми около досегашният наставник и спортен директор на „модрите“ провокираха спешен кастинг за негов наследник. Мамич не може да работи като директор и треньор в спортни клубове, след като Върховният съд в Хърватия го осъди на 4 години и 8 месеца за финансови измами и обсебване на крупни суми.

В управата на „Динамо“ тежката дума продължава да е на по-големия брат на Зоран Мамич – Здравко, макар да се укрива извън страната заради ефективна присъда от 6 години и половина за присвояване на около 15 милиона евро. Именно той преди години назначи в клуба приятелят на Акрапович Ивайло Петев, а сега помогна на първия треньор, вдигнал титла с „Лудогорец“, да застане начело на националния отбор на Босна и Херцеговина.

Интересното е, че първи покана за селекционерския пост на своята родина получи Бруно. Неговите успехи с „Локо“ (Пд) и добрите резултати с ЦСКА се следят в Хърватия. Акрапович има опит в тамошния шампионат и доста добри контакти. Не случайно, докато правеше селекцията при „черно-белите“, най-често привличаше хървати.

След периодите си на асистент в руския „Сатурн“ и втория отбор на „Волфсбург“ специалистът започва треньорска си кариера в „Мосор“, а след това води „Солин“ и „Неретва“ Меткович. След това работи в Гибралтар с ФК „Европа“ и в „Шкендия“ Тетово, преди отново да се върне в Хърватия, за да застане начело на РНК Сплит. След напускането през февруари 2017 г., той не чака дълго, за да се озове в „Локо“ (Пд) през октомври същата година със съдействието на Ивайло Петев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.