Сексът след прекаран коронавирус е опасен и дори забранен

Вече две години цял свят живее под клеймото на коронавируса. Много хора преболедуваха този коварен вирус и още не могат да се съвземат от последствията след него.

Всички вече сме чували за пост-ковид и лонг-ковид. Какво точно представляват тези болежки е трудно да се каже, защото за всеки е различно.

Но сега кардиологът д-р Асият Хачирова шашна всички с това, което каза. Според нея хората, които са преболедували коронавируса, трябва да правят секс по по-различен начин.

Д-р Асият Хачирова, която е кардиолог и кандидат на медицинските науки, каза, че коронавирусът често засяга сърдечно-съдовата система, така че след заболяването трябва да „забавите“ секса.

Кардиологът отбеляза, че ще трябва да внимавате около два месеца след като сте преболедували от COVID-19.

„Два месеца след това е желателно да забравите за секса“, казва д-р Асият Хачирова.

„С пост-COVID тялото е отслабено. Дори минималната физическа активност увеличава пулса. Това отклонение преминава от само себе си след месец-два“, каза тя и добави, че сексът е физическа активност, която трябва да се адаптира максимално към вашето състояние.

Хачирова подчерта, че няма смъртна опасност при секс с пост-COVID-19, но призова за предпазливост, за да не получи инфаркт, пише jenata.blitz.bg.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Previous post Италия и Испания свалят маските на открито
Next post Ивайло Мирчев: Атакуват ни специфични икономически кръгове