Сейшелите отварят граници за всички държави от 25 март

Сейшелите отварят граници за всички държави от 25 март

Сейшелите отварят границите си за всички държави от 25 март, съобщават от генералното консулство на страната у нас.

„Република Сейшели отваря границите си за посетители от всички държави, независимо от техния ваксинационен статус, считано от 25 март 2021 г., заявява министърът на външните работи и туризма Силвестър Радегонде.

Посетителите ще трябва да представят отрицателен PCR тест, направен 72 часа преди заминаването. Те няма да подлежат на изисквания за карантина и на допълнителни ограничения при пристигането си.

„Това е прекрасна и дълго чакана новина за хилядите туристите от България, които проявяват интерес към пътувания до прекрасните Сейшели, коментира почетният генерален консул на държавата в България Максим Бехар. – През всичките тези безкрайни месеци на локдаун имах стотици обаждания от нетърпеливи туристи, голяма част от тях със закупени билети и резервации. Сега вече мога да им кажа – гответе се и правете своите планове.“

Новите мерки, обявени от министър Радегонде, осигуряват свободен достъп на посетителите до общите зони в хотела, включително барове, басейни, спа центрове и детски клубове.

Въпреки това, посетителите ще трябва да се придържат към други мерки за обществено здраве, въведени с оглед на пандемията, които ще включват носене на маски за лице, социално дистанциране, редовно измиване на ръцете.

Министър Радегонде заяви също така, че решението за преразглеждане и облекчаване на мерките при влизане в страната е станало възможно с оглед на успешното развитие на кампанията за ваксинация, която стартира по-рано през годината. Предполага се, че до тази дата цялото население на Република Сейшели, което е около 85 000 души за всичките 115 острова, ще бъде ваксинирано.

Засега единствената държава, която е изключена от този списък, е Южна Африка и нейните граждани нямат право да посещават страната до следващо искане за преразглеждане.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *