Сейшелите отварят граници за всички държави от 25 март

Сейшелите отварят границите си за всички държави от 25 март, съобщават от генералното консулство на страната у нас.

„Република Сейшели отваря границите си за посетители от всички държави, независимо от техния ваксинационен статус, считано от 25 март 2021 г., заявява министърът на външните работи и туризма Силвестър Радегонде.

Посетителите ще трябва да представят отрицателен PCR тест, направен 72 часа преди заминаването. Те няма да подлежат на изисквания за карантина и на допълнителни ограничения при пристигането си.

„Това е прекрасна и дълго чакана новина за хилядите туристите от България, които проявяват интерес към пътувания до прекрасните Сейшели, коментира почетният генерален консул на държавата в България Максим Бехар. – През всичките тези безкрайни месеци на локдаун имах стотици обаждания от нетърпеливи туристи, голяма част от тях със закупени билети и резервации. Сега вече мога да им кажа – гответе се и правете своите планове.“

Новите мерки, обявени от министър Радегонде, осигуряват свободен достъп на посетителите до общите зони в хотела, включително барове, басейни, спа центрове и детски клубове.

Въпреки това, посетителите ще трябва да се придържат към други мерки за обществено здраве, въведени с оглед на пандемията, които ще включват носене на маски за лице, социално дистанциране, редовно измиване на ръцете.

Министър Радегонде заяви също така, че решението за преразглеждане и облекчаване на мерките при влизане в страната е станало възможно с оглед на успешното развитие на кампанията за ваксинация, която стартира по-рано през годината. Предполага се, че до тази дата цялото население на Република Сейшели, което е около 85 000 души за всичките 115 острова, ще бъде ваксинирано.

Засега единствената държава, която е изключена от този списък, е Южна Африка и нейните граждани нямат право да посещават страната до следващо искане за преразглеждане.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Previous post Пускат ваксинирани или прекарали COVID-19 зрители за старта на Формула 1
Next post Съпругът или любовникът доставя повече удоволствие на жените в секса?