Свиленски: Ще бъдем гарант за връщане на държавността в България

„Почувствахме се като уважаван партньор, защото ни бяха представени имената, министрите и министерствата.“ Това заяви зам.-председателят на ПГ на „БСП за България“ Георги Свиленски по БНТ след срещата с ИТН, в която бе представен проектокабинетът.

Той уточни, че в сряда предстои заседание на Националния съвет на партията, на който той ще се произнесе финално „за“ или „против“ кабинета.

„Не сме имали претенции към структурата и състава на Министерски съвет“, отбеляза социалистът и подчерта, че очакванията на левицата по стъпките на преговорите са били оправдани.

Социалистът припомни, че едно от условията на левицата за подкрепа е било постигането на писмено споразумение: „Гаранции за това, че политиките, за които сме постигнали договорености, ще бъдат изпълнени. Формата на това споразумение ще бъде решена в следващите няколко дни.“

„Всички казват, че искат да бъде променен моделът, но всички поставят условия, които нямат нищо общо с това. Ние казахме: Да, Борисов вече не е министър-председател, но моделът още не е разграден и това трябва да стане с редовно правителство“, обърна внимание Георги Свиленски.

„Ние ще бъдем гарант за връщане на държавността в България и за спазване на политиките, които трябва да бъдат провеждани в социалната сфера, здравеопазването и правосъдието“, завърши Свиленски.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *