Светът отбелязва днес „Часът на Земята“

Светът отбелязва днес „Часът на Земята“

Днес светът отбелязва „Часът на Земята”. Инициативата се провежда винаги в последната събота на март. Тази година е на 27 март.

Милиони хора ще загасят светлините в домовете си от 20.30 до 21.30 ч., за да изразят съпричастността си с каузата, посветена на опазването на нашия общ дом – планетата Земя.

Това е най-голямата инициатива на Световния фонд за дивата природа, като целта на кампанията е да ни напомни, че използваме доста ресурси, които можем да спестим, за да опазим природата чиста. Тя поставя фокус върху опазването на природа – основният ни съюзник срещу климатичната криза.

Нашето бъдеще е неразривно свързано с бъдещето на Земята и всички нейни екосистеми, защото това, което причиняваме на природата, причиняваме и на себе си. И на поколенията след нас.

Акцентът по традиция е върху връзката с природата и опазването ѝ. Тази година WWF посвещава своята инициатива „Часът на Земята“ на връзката между човека и животните. Фокусът е върху опазването на биоразнообразието, което намалява с драстични темпове. Затова 15-ото издание на инициативата е посветено на опазването на мечките у нас и тяхното мирно съжителство с хората.

От WWF България организират онлайн концерт, който ще се случи на страницата им във Фейсбук. В него се включват известни българи, които застават зад каузата – опазване на природата и в частност опазване на мечките в България.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *