Световен вицешампион ще кара за Купа „Пирин“ в първенството на алпийците ни

Скиори от световна величина ще стартират в националното първенство на алпийците на България (31 март–1 април) и стартовете от Купа „Пирин“ на писта „Томба“ в Банско (2-3 април).

До момента са потвърдили участие 84 скиори от 19 държави, което прави стартовете най-силните на това ниво у нас от години. Водещата звезда ще е най-добрият хърватски алпиец в момента Филип Зубчич. Той е сребърен медалист в гигантския слалом от световното в Кортина д’Ампецо 2021 и трикратен победител в стартове от Световната купа.

Последният голям успех на Зубчич бе победата за СК в гигантския слалом в Банско на 27 февруари 2021. В Банско ще дойде и водещият състезател на Словения – Жан Кранец, който има 2 победи за Световната купа и общо 7 подиума за СК. В Банско ще са и вторите по сила алпийци на Хърватия Исток Родес и на Словения Стефан Хадалин.

От 31 март до 3 април България ще бъде представена от звездите си Алберт Попов, Камен Златков, Калин Златков и Константин Стоилов. Организатор на четирите старта са БФСки и „Юлен“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *