Саня Борисова: Цяла година съм на духовен пост

„Целогодишно спазвам духовен пост. Старая се да не допускам чувства като завист, злоба и недоволство през цялата година, а не само 40 дни преди Рождество Христово.“

Това заяви пред „България Днес“ актрисата Саня Борисова за началото на коледните пости.

Малка четиридесетница започна на 15 ноември, и продължава до 24 декември – Бъдни вечер, включително. Според духовници не е толкова важно да се спазва стриктно физическият пост, а човек трябва с делата си да покаже, че искрено се е разкаял за волните и неволните грехове, и да потърси опрощение.

„Тази година няма да спазвам коледния пост, защото той е много близък до диетата ми. От години не ям нито месо, нито прясно мляко, но прегрешавам с кисело мляко и яйца“, заяви Борисова.

Актрисата смята, че е много по-важно е да успеем да се пречистим духовно.

„Спазвала съм постите години наред и така се отказах от месото. След първия коледен пост, който направих преди 8 години, завинаги го изключих от менюто си. По време на този период е хубаво да сме смирени и да не допускаме порочни чувства като завист и злоба в съзнанието си. Пречиствайки се духовно, умът ни става по-ясен и сърцата по-топли“, добави актрисата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *