Самодейци впечатлиха с ароматен празник на кулинарните изкушения в Симитли

Ароматен кулинарен празник събра самодейци от община Симитли, благоевградското село Логодаж и белишкото село Краище. Вкусният фестивал се проведе на площад „Септември“ в град Симитли.

Гостоприемните домакини приготвиха с много любов и майсторство жътварски таратор, питки, баници, баклава, тулумбички и още много невероятни кулинарни предложения. Гостуващите баби от село Краище и село Логодаж приготвиха вкусни традиционни ястия, сред които пърженица с извара, качамак с пръжки, вкусна питка и сладкиши.

Ароматът на прясно изпечена храна привлече много хора, които с удоволствие я опитаха, като се потопиха в атмосферата на българското кухня. Въпреки високите температури всички се хванаха на хоро и се веселиха от сърце.

Община Симитли изказва своята благодарност на всички, които се включиха в организацията на това прекрасно събитие и споделиха своите кулинарни умения и рецепти с публиката.

Гостите от селата Краище и Логодаж си взеха довиждане с домакините, изпълнени с положителни емоции, обещавайки си да се срещнат отново.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *