Рушащото се училище в Мелник оценено на над 400 бона, търси се инвеститор

Рушащото се училище в Мелник оценено на над 400 бона, търси се инвеститор

Пазарната оценка на старото и затворено преди много години училище в най-малкия ни град Мелник е за над 400 000 лева. Тя е приета от Общинския съвет. Открита е процедура за подажбата на сградата и прилежащия терен.

Предстои да се направят следващите стъпки, за да се финализира този процес. „Дано се появят инвеститори, които да имат интерес към този общински имот.

Защото в момента сградата е занемарена, руши се и става опасна. В нея дори растат дървета. Само с частни инвестиции може да се превърне в нещо добро за Мелник, тъй като Община Сандански няма как със собствени средства да ремонтира и облагороди района там”, коментират мелничани.

Те припомнят, че преди двадесетина години имало идея за превръщането на постройката и двора около нея в спортен интернат. Но всичко си останало само добро намерение.

Мелничани се надяват и друга емблематична сграда – бившият конак, скоро да се преобрази с помощта на проект по европейските програми. Той е внесен за съгласуване в Министерството на културата преди 6 месеца. Желанието на местните хора и на Община Сандански е там да се направи красив исторически музей, който да събере културното и архелогическо наследство на Мелник и околните селища.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *