Рухнали къщи в Добринище вървят по 90 бона в евро

Цените на имотите продължават да се движат нагоре, особено за апетитните места. Проучване на Lupa.bg показва, че къщите в Добринище – намиращо се в близост до зимния ни курорт Банско, продължават да покачват цените си.

Търсене има, а също и предлагане, но то не съответства на обявените цени за имоти. Оказа се, че къщи, на които трябва да се прави основен ремонт и доста подобрения, в момента се продават за около 90 000! И никой не отбива от цената – ако стане.

„Всеки си гони интереса, никой не прави компромис. Явно, докато пазарът на имоти у нас е такъв, тенденцията ще продължи. Голяма част от къщите в нашето село са рухнали, не стават за живот, а по-евтино ще излезе, ако се построи наново, отколкото да се реставрира. Част от тях са и с големи дворове, което е също много ангажиращо за поддръжка“, сподели пред Lupa.bg човек от Добринище, работещ в едно от заведенията там.

Трудно и при много търсене, може да се закупи нещо бюджетно. Всички искат да са близо до Банско, а наред с това да не са и в голямата дандания и скъпотия на ски центъра ни, който продължава да бъде застрояван и да расте.

„Оказа се, че повечето обяви за продажби на имоти „са кухи“ и с добър изглед – т.е. използват се за зарибяване от брокерските агенции, а реалните за продан са такива, които ще погълнат невероятно много пари“, сподели ред нашата медия столичен брокер, обслужващ района на Банско и Добринище.

Не по-различно е и във Волуяк, който от доста време се води вече квартал на София. И също е много апетитен. Къщите, които се издигат там, са изпипани и хубави, а имотите също не са никак евтини. Местните почти не продават, а искат ли да го направят, то цената на двуетажна къща стартира от около милион евро!

Продават се и празни парцели, подходящи за строителство, но сумите, които са искани за тях започват от 2500 евро нагоре – колкото вървят в момента за квадрат за апартамент в София.

Близките населени места около столицата поддържат високи цени, хората по време на пандемията започнаха да се ориентират за живот извън големия град, което провокира и пазара.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Previous post „Продължаваме промяната” с апел: Кметът да прекрати процедурата за Бачиново
Next post Най-тежко пострадалият от пожара в Кърналово: Стока за над 340 000 лв., всичко е тотал щета