Руен Кирев спечели 643 941 лв. за екопътека от манастир „Св.св. Козма и Дамян“

Фирмата БКС ЕООД на бизнесмена от Гоце Делчев Руен Кирев спечели поръчка за изграждане на маршрут за пешеходен туризъм от манастир „Св.св. Козма и Дамян“ през общински зоокът до парк-хотел „Пирин“, осигуряващ безопасна връзка между туристически обекти и атракции в град Сандански.

Оценителната комисия класира на първо място с комплексна оценка от 99,51 т. дружеството от Гоце Делчев, а конкурентът му „Пътно поддържане – Сандански“ ЕООД с управител Красимир Дуков получи 90 т. Ценовата оферта на фирмата победител за изпълнение на заданието е 643 941,62 лв. Класираното на второ място дружество предложи по-ниска цена – 637 572,98 лв., а прогнозната стойност на общинската администрация в Сандански е 645 211,94 лв.

За обекта e издадено разрешение за строеж от главния архитект на община Сандански още на 23.07.2021 г., което е влязло в сила на 13.08.2021г.

Проектът предвижда изграждане на пешеходна алея-тротоар, която е част от околовръстен път, намираща се в северозападната част на Сандански. Започва от манастир „Св.св. Козма и Дамян“ като продължение на съществуващ тротоар, изпълняван при реализацията на обект „Околовръстен път – Северна дъга“, преминава покрай общинския зоокът и по общински път BLG 2234 достига до парк-хотел „Пирин“, където се свързва със съществуваща велоалея и тротоар. Общата дължина на трасето е 1802 метра.

Срокът за изпълнение на поръчката не може да бъде по-дълъг от 400 календарни дни от датата на получаване на уведомителното писмо на възложителя към изпълнителя за започване дейностите по изпълнение на договора, пише в. „Струма“.

Целта на поръчката е подобряване на туристическата инфраструктура чрез изграждане на маршрут за пешеходен туризъм, осигуряващ безопасна връзка между туристически обекти и атракции в град Сандански, с цел да се популяризират и да бъдат по-привлекателни за посетителите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *