Росен Желязков на среща с превозвачи в Пиринско: Транспортният бранш получи пълна подкрепа

Росен Желязков на среща с превозвачи в Пиринско: Транспортният бранш получи пълна подкрепа

„Транспортът е ключов сектор за българската икономика. Пандемията затрудни много работата ви, но същевременно показа значимостта на вашата дейност. Вие бяхте и сте на първа линия през цялото това време”. Това заяви на среща с превозвачи в Петрич и Симитли водачът на листата на ГЕРБ за Благоевградска област Росен Желязков.

“Ние сме доказали, че сме ваш партньор, заедно решаваме проблемите и изпълняваме поетите ангажименти пред вас”, каза още Желязков.

Той припомни усилията на правителството на Бойко Борисов за неприемане на ощетяващия българския транспортен бранш пакет “Мобилност”. На срещата Росен Желязков запознати представителите на бранша от Петрич и региона с последното писмо, изпратено от Европейската комисия, в което се потвърждава българската позиция, че текстовете от пакета „Мобилност I” са в противоречие с принципите на Зелената сделка.

Той припомни, че транспортният бранш получи пълната подкрепа на правителството за преодоляване на последствията от кризата с разпространението на Covid-19. “Изплатени бяха близо 30 млн. лв. финансова помощ за подпомагане на предприятия, извършващи автобусни превози. Обсъжда се вариант за нов проект за подпомагане през второто полугодие на 2021 след успешната реализация на мярката, която достигна до над 600 предприятия”, каза Желязков.

На срещата присъстваха областният координатор на партията и евродепутат Андрей Новаков, областният секретар Даниела Савеклиева, кандидатите за народни представители Георги Динев, Стефан Апостолов и Димитър Чолев.

„Заради това, което сме направили заедно и заради това, което предстои, искаме вашата подкрепа на предстоящите избори. Гласувайте с №28 в бюлетината, за да продължи развитието на страната”, призоваха кандидатите за народен представители на ГЕРБ.

Инфраструктурата остава приоритет за ГЕРБ, затова продължаваме работата по стратегически за регионите проекти. Това заяви водачът на листата на ГЕРБ за Благоевградска област Росен Желязков при оглед на пътя с. Струмяни – ГКПП -Клепало, който ще свързва общините Струмяни – Берово /Северна Македония/.

Заедно с него бяха областният координатор на ГЕРБ и евродепутат Андрей Новаков, областният секретар на партията Даниела Савеклиева, кандидатите за народни представители Димитър Урдев и Николай Михайлов, членовете на общинското ръководство на ГЕРБ – Струмяни

Росен Желязков уточни, че до новия граничен пункт Клепалото остават да се изградят още 7.5 км, като 22 км вече са готови. Има осигурено финансиране, предстоят устройствените процедури, като този месец ще е готов парцеларният план.

„След близо 20 години този пункт ще отвори нова връзка с Република Северна Македония, което е изключително важно за хората в тази част на региона. Това ще подпомогне развитието на туризма, културния и търговския обмен между двете страни. Обектът е стратегически, ще бъде изграден бързо и може да е факт още тази година”, коментира Росен Желязков.

Той бе категоричен, че всичко свързано с пътната инфраструктура е приоритет за ГЕРБ, заради безопасността и удобството на пътуващите.

„Не поемаме обещания еднопосочно и самоцелно, а само ангажименти, които можем да изпълним”, заяви водачът на листата на ГЕРБ в Благоевградска област.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *