Росен Желязков: ГЕРБ дава подкрепа, но не на всяка цена и не за всичко

Росен Желязков: ГЕРБ дава подкрепа, но не на всяка цена и не за всичко

ГЕРБ са готови да дадат подкрепа и експертиза за сформиране на ново правителство, но не на всяка цена и не за всичко. Това обяви пред БТВ транспортният министър и кандидат-депутат Росен Желязков по повод офертата на премиера Бойко Борисов 10 депутати от ГЕРБ да подкрепят чужд кабинет, за да не изпадне държавата в политическа криза и да не се стигне до нови избори.

Преди всичко обаче ГЕРБ ще изчака да започнат консултациите при държавния глава. ГЕРБ ще вземат мандата и, ако предложат правителство, то ще е с премиер Бойко Борисов.

„Лидерът винаги е кандидат за премиер“, напомни Желязков. Той призова всички партии в новия парламент да бъдат отговорни. „Сериозните политици са тези, които могат да поемат отговорност, ясно артикулират и могат да застанат зад нея“, категоричен е той.

Росен Желязков говори и за концесията на Летище София. Каза, че съмнително винаги, след като БСП заговорят, Демократична България също взимат отношение по темата. Желязков нарече лъжа твърденията за увеличение на летищните такси. И обясни, че през 2019 г. пътникопотокът е бил 7 милиона, а сега заради кризата е паднал на 3 милиона. Правителството следва заръките на Европейската комисия за намиране на икономически баланс, след като приходите на летището намаляват. Затова се отлагат плащанията.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.