Росен Желязков: ГЕРБ дава подкрепа, но не на всяка цена и не за всичко

Росен Желязков: ГЕРБ дава подкрепа, но не на всяка цена и не за всичко

ГЕРБ са готови да дадат подкрепа и експертиза за сформиране на ново правителство, но не на всяка цена и не за всичко. Това обяви пред БТВ транспортният министър и кандидат-депутат Росен Желязков по повод офертата на премиера Бойко Борисов 10 депутати от ГЕРБ да подкрепят чужд кабинет, за да не изпадне държавата в политическа криза и да не се стигне до нови избори.

Преди всичко обаче ГЕРБ ще изчака да започнат консултациите при държавния глава. ГЕРБ ще вземат мандата и, ако предложат правителство, то ще е с премиер Бойко Борисов.

„Лидерът винаги е кандидат за премиер“, напомни Желязков. Той призова всички партии в новия парламент да бъдат отговорни. „Сериозните политици са тези, които могат да поемат отговорност, ясно артикулират и могат да застанат зад нея“, категоричен е той.

Росен Желязков говори и за концесията на Летище София. Каза, че съмнително винаги, след като БСП заговорят, Демократична България също взимат отношение по темата. Желязков нарече лъжа твърденията за увеличение на летищните такси. И обясни, че през 2019 г. пътникопотокът е бил 7 милиона, а сега заради кризата е паднал на 3 милиона. Правителството следва заръките на Европейската комисия за намиране на икономически баланс, след като приходите на летището намаляват. Затова се отлагат плащанията.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *