Росен Желязков: Бихме управлявали с патриотите и СДС

Росен Желязков: Бихме управлявали с патриотите и СДС

ГЕРБ приключва един изключително успешен мандат. Всички обещания са изпълнени и дори надминахме очакванията. Това заяви пред Нова телевизия водачът на листата на ГЕРБ в Благоевград и транспортен министър Росен Желязков.

Увеличихме минималната и средната заплата, пенсиите, имаме развитие на инфраструктурата и най-ниския външен дълг. Намалихме детската смъртност до 5%, взимаме мерки срещу демографската криза, допълни още Желязков за успехите на ГЕРБ и изминалия мандат.

„Миналата година бяхме обект на една безпрецедентна епидемия. Страната ни се оказа подготвена и се справихме. Правителството предложи мерки, които да са гъвкави – винаги търсехме сечението между здравето и икономиката“, съобщи кандидат-депутатът на ГЕРБ.

Според депутата от БСП Георги Свиленски, управляващите не са се справили в ситуацията на пандемия и не се обединили обществото за носенето на маски. От БСП смятат, че трябва да има масово тестоване на обществото и доставки на руските ваксини срещу коронавируса.

„България е част от ЕС, а ние имахме европейски подход за ваксините – да се доверим на компетентните органи за доставките и одобрението на лекарствените продукти“, обясни Желязков.

„Планът за ваксинация върви и всеки ще има достъп до имунизация. Голяма част от опонентите ни опитват да провалят масовата имунизация с фалшиви новини за чипиране и други конспиративни теории“, разкри още транспортният министър.

Свиленски смята, че при липси на доставки държавата ни трябваше да се обърне към други компании, визирайки руската ваксина.

„Българското правителство е ангажирало Европейската комисия за доставка на общо 12 млн. дози ваксини“, отговори му Росен Желязков.

„3 млрд. лв. даде правителството за подкрепа а домакинства и бизнеса по време на пандемията. Това е безпрецедентно“, допълни кандидат-депутатът на ГЕРБ.

„България имаше уникалната способност да запази своят капацитет и работоспособност, като показа, че всички системи в икономиката работят. Да, имаше затворени бизнеси, но икономиката продължи да работи, нямахме пълен локдаун“, съобщи още Желязков.

„Инвестициите и развитието на транспорта не се отлагат, а напротив“, разкри ресорният министър. „Ако няма концесии на големите инфраструктурни проекти, то държавата ще трябва да плаща за тях“, каза още той.

„Ние не искаме да подарявате държавното имущество“, отговори му социалистът Георги Свиленски. „Значи искате държавата да се лиши от гарантиран приход, за да има гарантиран разход“, попита го транспортният министър.

„БСП искат повече държава в икономиката или държавност в икономиката“, допълни Желязков въпроса си. „До 100 милиарда евро ще вдигнем БВП през следващите 4 години и ще постигнем поне 2000 лева средна работна заплата“, обеща Росен Желязков.

„В България корупцията е изключително голям проблем, защото вирее на битово ниво. Освен даване има и взимане. Усещането за корупцията не е статистика. Гражданите трябва да имат нетърпимост към корупцията“, каза кандидат-депутатът на ГЕРБ.

„Не бихме управлявали с БСП и ДПС. Бихме управлявали с патриотите и СДС“, завърши Росен Желязков.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *