Росен Желязков: Атаките срещу ГЕРБ са хибридни

„Атаките по ГЕРБ като са хибридни. Това е тактика от страна на опонентите на ГЕРБ.“. Това коментира пред БТВ транспортният министър и кандидат за депутат от ГЕРБ Росен Желязков.

Той поясни, че тяхната програма е дясноцентристка, а заедно със СДС са най-голямата дясна коалиция.

„Нашият подход е свързан с по-малка държавна намеса в икономиката, повече научно-изследователска дейност и повече инвестиции в инфраструктурата“, заяви той. На въпрос защо лидерите на партиите не присъстват в телевизионни дебати, той отговори, че лидерът на ГЕРБ е всеки ден сред хората.

Желязков обяви, че борбата с корупцията е най-сериозният проблем в световен мащаб: „Проблемът на корупцията е, че тя има различни компоненти – вземане на подкупи и търговия с влияние. Ние залагаме на електронната система за обществените поръчки. Така ще прекъснем общуването между граждани и администрация, което дава възможност за дискреция от страна на администрацията“. Според него оценката на ЕС за усилията за борба с корупцията е положителна.

„За нас е важно да има консенсус по темите, за да можем да говорим реално“, каза транспортният министър.

„Ние изпълнихме голяма част от приоритетите си- увеличихме учителските заплати. Имаме ангажимент през следващите години да направим работна ръка с нов вид производителност. Ние сме казали, че учителските заплати трябва да бъдат не по-малко от 125% от средната. Ресурсът в образованието ще бъде огромен.“

Относно електронното правителство Желязков заяви, че компонентите по този проект вече са налични: „Всяка една администрация се присъединява към услугите на електронното правителство. Цялата инфраструктура е готова“. Като пример даде НАП.

По темата с изборите заяви: „За нас е важно вотът да бъде гарантиран. Това са предпоставки, свързани със спокойствието на хората, които са ангажирани в изборния процес. Манипулация е говоренето, че ще има манипулация“. Според него изборите са гарантирани от гледна точка на честност и прозрачност.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *