Родители: Онлайн обучението съсипва децата ни!

Разнородни коментари сред родителите предизвика новината, че от понеделник учениците от 1 до 12 клас в цялата страна преминават към дистанционно обучение. Остра реакция има от голяма част от настойниците.

„Децата отново са засегнати, и те са засегнати от самото начало на пандемията. Онлайн образованието ощетява тяхното развитие – психическо и здравно“, твърди Ася Митова – майка на второкласник.

Други родители, например, смятат, че цялостното преминаване към дистанционно обучение е необходимо, но закъсняло.

„Тъй като се натрупаха твърде много случаи. Има много голям ръст на заразените. Има липса на места в болниците, а това създава допълнително напрежение и смут в обществото. По-добре децата и ние да сме здрави“, споделя мнението си Антон Борисов, който е баща на три деца.

И според други, като Мария Ангелова – майка на първокласник, петокласник и на третокласничка, новият период на дистанционно обучение ще има негативен ефект върху учениците.

„Със сигурност няма да им се отрази особено добре и това ще създаде много сериозни трудности на ужасно много семейства“, заявява тя.

„Нивото на обучение е ниско, няма жив контакт, контролът е занижен, почти нулев. Децата мързелуват, нищо не правят, постоянно хитруват с мобилни устройства и компютри.

Изпитите и тестовете онлайн са абсурдни, масово се преписва, а след това очакваме знания и реално оценяване.

И после ще разчитаме нашите наследници да ни лекуват и управляват“, гневи се в една от групите в социалните мрежи Йордан Цеков – баща на двама ученици.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *