Родителите притеснени: Шести клас само с шест присъствени дни за 2021 г.

Родителите на шестокласниците в столицата са притеснени, че децата им са били присъствено на училище само шест дни от началото на календарната година и няма да имат възможност да изкарат и две седмици в класните стаи до края на срока.

През февруари учениците от прогимназиален и гимназиален етап се връщаха в училище по график. Тогава за 6-и, 9-и и 12-и клас присъственото обучение бе възстановено между 4 и 17 март.

В София и други по-засегнати от пандемията градове областните щабове обаче взеха решение да изпратят учениците от 5-и до 12-и клас да учат от вкъщи по-рано. Така в столицата учениците минаха към онлайн уроци още от 12 март, или за 2021-ва 6-и и 9-и клас бяха изкарали общо 6 дни в класните стаи.

С новия график на ротация, ако ситуацията позволява, 5-и, 9-и и 12-и клас ще се завърнат в класните стаи от 26 април до 14 май, или за три седмици. Така редът на шестокласниците ще дойде едва в средата на май. Те би трябвало да се върнат от 17 май до 4 юни.

Опасенията на родителите на шестокласниците са, че разхлабването на мерките и отварянето на нощните заведения в края на месеца ще доведе до нов ръст на болните и редът на техните деца за присъствено обучение отново няма да дойде. Така децата им ще останат само с шест дни в класните стаи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *