Рико напусна заведение „Даун Таун“, договорът му за наем не е подновен

Благоевградският бизнесмен Кирил Терзийски-Рико напусна култовото заведение „Даун Таун“, което менажираше близо 20 години. Повечето от мебелите, столове, маси и оборудване са изнесени, като вчера обектът беше почти изпразнен. Заведението се намира „на пъпа на Благоевград“, в зоната с най-голяма концентрация на кафенета и ресторанти.

Припомняме, че през лятото търговският обект бе затворен и бе оставен надпис, че се търси наемател, като посоченият телефон за контакт беше на Кирил Терзийски, а не на собствениците на имота. Тогава бизнесменът поясни пред репортер на „Струма“, че е затворил, тъй като повечето хора са на почивка и клиентите намаляват. През лятото той върти заведение на морето и беше категоричен, че не възнамерява да се отказва от ресторантьорския бизнес.

Кирил Терзийски напуска „Даун Таун“, тъй като през септември не е подновил договора си за наем със собствениците. Той ще продължи да се занимава с пицария „Верде“, която се намира на съседната улица. „Потърсете го във „Верде“, каза вчера мъжът, който разчистваше в „Даун Таун“.

Според запознати бизнесменът е успял да купи заведението „Верде“. Дали това е така, потърсихме за коментар Кирил Терзийски, което обаче не стана ясно. Вчера не му се говореше и единственото, което каза, е, че е „лудница“, и с това разговорът приключи.

В портфолиото му на бизнесмен е и ресторант „Гъбката“ в парк Бачиново, който държеше под наем до миналата пролет. Преди 3 години отвори и механа в Банско. След като пандемията удари тежко ресторантьорите, се заговори, че Рико ще се установи в Англия, където също имал заведение. Той обаче остана в Благоевград, премина през ковидната криза и беше на първа линия на протестите срещу налагането на зелените сертификати в заведенията.

Проблемите в сектора – липса на персонал, скок на цените на продуктите, непосилно високи цени на ел. енергия, се изостриха по време на двегодишната ковидна пандемия, а затварянето на заведенията беше „капката“, която потопи много от ресторантьорите, а някои не успяха да изплуват и трайно спуснаха кепенци. Дали заведение „Даун Таун” ще намери нови наематели в трудната икономическа ситуация и висока инфлация, или ще бъде трансформирано в търговски обект с друго предназначение, предстои да видим.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Previous post Двама служители в ДФ „Земеделие” Благоевград хванати зад волана с алкохол в кръвта
Next post Труповете на три кучета и котка ужасиха жителите на блок 209 в жк „Орлова чука“