Решено: Без такси за наематели на общински имоти и терени в Петрич

Решено: Без такси за наематели на общински имоти и терени в Петрич

Община Петрич ще освободи от наеми и такси за един месец ползвателите на общински имоти и терени. Наеми и такси за месец март ньмя да плащат всички, чиито обекти не работиха пълноценно заради въведените ограничения.

Кметът Димитър Бръчков ще предложи да не заплащат наеми и такси за месец март наемателите на щандове в търговската част на ГУМ-Петрич и заведенията към него, наемателят на помещение – фитнес зала, намираща се в сградата на Младежки дом, собствениците на заведенията, заплащащи тротоарно право за маси и наематели на общински жилища.

От началото на годината, за месеците януари и февруари, бяха освободени от задължения наемателите на общински жилища, търговците в ТК ГУМ, като и ползващите общински площи пред заведения, но само за февруари.

Общинското ръководство в Петрич се надява да подпомогне малкия и среден бизнес в общината, който трябваше да преустанови работа за по-дълъг период от време. От началото на пандемията през миналата година това е третият път, в който кметът Димитър Бръчков предлага да отпаднат наемите за общински имоти и терени като част от социално-икономическите мерки на Община Петрич за минимизиране на щетите от пандемията с коронавирус.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *