Ресторантьор: Ако пак ни затворят, по-добре повече да не ни отварят

Днес ресторантите отвориха врати – дългоочаквано решение за бранша, пострадал сериозно от пандемията. ,,За нас е празник. Развълнувани сме. Надяваме се на голяма посещаемост“, заяви Павлин Петров от Българската асоциация на заведенията.

Той подчерта, че локдаунът се е отразил много тежко на сектора.

Не можехме да работим спокойно – само с доставка по-домовете, което е много малък дял от нашия бизнес, добави Петров.

Всяко нещо е много по-добро от това да не работиш. Помощите са нищо в сравнение с реалното функциониране на едно заведение. Като първа стъпка смятаме, че 23 ч. е нормален час, надяваме се да ги разхлабят поетапно мерките, отговори той на въпрос дали са съгласни да работят до 50% капацитет и до 23 ч.

По думите му ще бъде личен избор на клиентите дали ще влязат с маска или не. Служителите ще бъдат задължително с маски. Ще има дезинфектанти на входовете и на всяка маса, на която ще могат да седнат до шестима души.

Надяваме се, че не са забравили клиентите ни какво е да си на ресторант. Това ще е един процес на адаптиране. С хигиена, чистота и гостоприемство ще ги привлечем отново, каза още ресторантьорът пред Bulgaria ON AIR.

По отношение на съкращения и напуснали служители по време на локдауна Петров коментира, че няма как да няма желание от страна на работниците да потърсят друга алтернатива за работа.

,,Колкото повече се връщаме към нормалността, толкова повече млади хора ще привлечем. Ще се опитаме да възстановим поне 80% от персонала“, посочи той.

Той смята, че следващата стъпка би трябвало да е разширяване на капацитета, а за да се завърти целият туристически продукт, трябва да бъдат отворени и вечерните клубове.

Ако някой е решил отново да ни затваря, по-добре да не ни отварят повече, защото няма да има какво да се отвори, предупреди Петров.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *