Ремонтират главна улица в Петрич с 1,5 милиона лева от държавата

Стартира реконструкцията на улица „Цар Симеон“ в Петрич. Ремонтът се извършва с държавни пари в размер на 1,5 милиона лева.

Работата започна от пресечната точка на ул. „Цар Симеон“ с ул. „Места“ и ще продължи до ул. „България“. Предвидена е подмяна на водопроводната мрежа, полагане на нова асфалтова настилка, разширяване на кръстовището при ул. „Рокфелер“, за да се осигури нормално престрояване, тъй като това е маршрутът по който се движат тежкотоварните камиони в посока ГКПП „Златарево“. Основен ремонт на ул. „Цар Симеон“ не е извършван никога, правено е само частично изкърпване на местата, където асфалтът е компрометиран.

Улицата е изключително натоварена като движение, защото поема трафика към Промишлена зона на град Петрич, както и тежкотоварния от София към ГКПП „Златарево“ и от ГКПП „Кулата“ към ГКПП „Златарево“. Фирмата изпълнител ще трябва да положи бордюрите след асфалтирането, да направи хоризонталната маркировка и постави 15 пътни знака.

При извършването на ремонта на ул. „Цар Симеон“ ще се въвеждат временни организации на движението, които предварително ще се съгласуват, за което ще се поставят необходимите указателни знаци.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *