Рекорд! 27 кандидати за две учителски места в Сандански

Рекорден брой от 27 кандидати се конкурират за две вакантни места за учител за целодневна организация на учебния ден /тъй наречената занималня/ във Второ основно училище „Христо Смирненски” – Сандански. Директорът на училището Димитрина Лалева поясни, че е спазена процедурата и документи за участие в законоустановения срок, който бе 9 февруари, са подали 27 кандидати, като 26 от тях са жени.

Ето какво съобщи още директорката: „И двете работни места бяха обявени в дирекция „Бюро по труда” в Сандански и на сайта на РУО – Благоевград. Комисията ще излезе с протокол за допуснатите до втория етап кандидати – събеседване, пише в. „Струма“.

Вчера със заповед на директора Д. Лалева е назначена временна комисия по провеждане на процедурата за конкурса. Тя допълни, че веднага от документите се разбрало, че двама от кандидатите са студенти и ще отпаднат още на първия етап – подбор по документи. Така на практика 25 кандидати ще продължат до втория етап.

До насрочване на конкурс за двете вакантни места се стигна, след като две педагожки излязоха в пенсия, това са Снежана Демерджиева и Виолета Илиева.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *