Рекордно класиране за Томова, Кузманов и Андреев

Виктория Томова, Димитър Кузманов и Адриан Андреев записаха рекордно класиране в публикуваните днес световни ранглисти.

С достигането до полуфинала в Богота Томова прескочи 21 позиции до върховото за нея 125-о място. Тази седмица софиянката ще участва на втория турнир на зелен клей в Чарлстън, който е от категория WTA 250. В първия кръг Виктория излиза срещу финалистката от първия турнир Данка Ковинич от Черна гора.

Цветана Пиронкова продължава да е първа ракета на България. Тя отстъпи едно място и е №114. Спортист №1 на страната беше записана в квалификациите в Чарлстън, но не се появи на корта и очевидно се е завърнала в Европа. В първите 500 на ранглистата са още Изабелла Шиникова (№217), Елица Костова (№232), Гергана Топалова (№459) и Джулия Терзийска (№484).

При мъжете Григор Димитров запазва 17-ото си място. Днес той стартира на Мастърс 1000 турнира в Монте Карло с двубой срещу Ян-Ленард Щруф от Германия. Димитър Кузманов изкачи четири позиции до върховата за него 240-а.

27-годишният пловдивчанин се оттегли на четвъртфинал в чалънджъра в Оейраш заради контузия в десния лакът. Адриан Андреев, който преодоля квалификациите в Оейраш, прогресира с 10 места до рекордното за него 377-о.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *