Ред Бул иска Верстапен в редиците си за дълго

В тима на Ред Бул ще търсят по-скорошно подновяване на договора на новия световен шампион във Формула 1 Макс Верстапен, което да задържи нидерландеца в Милтън Кийнс още дълги години.

Настоящото споразумение на Верстапен с „биковете“ изтича в края на 2023 година, но самият той неколкократно заяви след края на шампионата, че иска да остане в Ред Бул. „Надявам се да можем да правим това още 10-15 година, искам да остана в Ред Бул до края на моя живот“, каза Макс малко след края на Гран При на Абу Даби миналата неделя.

В интервю за германския сайт Formel1.de моторспорт съветникът на Ред Бул д-р Хелмут Марко е заяви, че преговорите за нов договор на Верстапен ще бъдат приоритет при следващата му среща с мениджъра на световния шампион Реймонд Вермюлен.

„Ще видим. Ще дискутираме и най-вероятно ще се стигне до удължаване на договора“, каза Марко.

По време на гала вечерта на ФИА Верстапен определи отбора на Ред Бул като „свое семейство“ и не вижда причина да се разделя с него.

„Чувствам се така, защото мисля, че чухте и по радиото ми да ме питат дали мога да остана още 10/15 години.

„Така че аз съм много щастлив там, където съм. Освен това мога да бъда себе си. Това според мен също е много важно. И не става дума само за Формула 1: можем да се забавляваме, можем да се смеем. Мисля, че това също е важно. Защото не става въпрос само за представяне, трябва и да се наслаждавате на това, което правите“, заяви Верстапен малко след като получи своята титла за 2021 година.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *