„Растер юг” и „Престиж Бизнес” в комбина взеха строежа на помпената станция в Хаджидимово

Благоевградските фирми „Растер юг” на Антон Муртов и Радослав Костов и „Престиж Бизнес 93” на Георги Шапков и Любен Янев, обединени в сдружение „Ар Пи Кънстракшън” ЗДДЗ, успяха да спечелят най-апетитната през последните години обществена поръчка в община Хаджидимово – изграждането на пречиствателната станция за отпадни води с капацитет 3900-4620 жители.

Двете фирми победиха в оспорвана надпревара и за двете обособени позиции на поръчката, като оставиха с по-малко от 10 точки след себе си фирмата на Венцислав Амзов от с. Абланица „А Строй” ЕООД.

При обща прогнозна цена от 1 971 162 лв. без ДДС обединението победител успя да грабне поръчката с 1 949 479 лв. без ДДС, или 2, 340 млн. лв.

В хода на оспорваното състезание на ниво технически предложения и графики, комисията отстрани от конкурса хасковското дружество „ГРАФЕНА ГРУП“ ЕООД на Катерина Станкова, която пропуснала да конкретизира кой точно от хората й ще контактува с община Хаджидимово по времето, през което се строи пречиствателната станция, пише „Струма“.

Софийското обединение „ПИ ЕМ ХАДЖИДИМОВО“ ДЗЗД също не успя да достигне до същинската част на конкурса – отварянето на финансовите оферти, поради липса на конкретика в техническото предложение, свързана отново с разпределение на функциите между конкретните служители на фирмата.

Почти сигурно е, че отстранените фирми ще обжалват в Комисията за защита на конкуренцията, където неуспели фирми се пробват и при загуба на много по-малки обществени поръчки.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *