Разтърсващата история на Азис и майка му разплака мрежата

Една от големите тайни на Азис разчувства последователите му в социалните мрежи. Певецът, който е сред участниците в шоуто „Като две капки вода”, поздрави майка си с пост във фейсбук. Почитателите на Краля на попфолка бяха умилени, но и изненадани за пореден път, от смелостта му да сподели за трудните моменти и предизвикателства по пътя му към върха. До голяма степен Азис дължи победите си на майка си, призна самият той.

„Честит празник, мила мамо! Ти не се умори през всичките тези години да обикаляш с мен всички възможни конкурси и подобни, вярвайки в мен и таланта ми. Ти не се отказа и тогава, когато затръшваха вратите под носа ни и казваха, че нямам музикален талант. По онова време да търсиш изява за детето си, което е по-черничко от останалите деца, се смяташе за наглост. Ти беше първия боец срещу дискриминацията в България! Красива и наперена, досущ като една Малена, героиня на Джузепе Торнаторе. Хванала за ръка малкото си циганче, ти беше горда майка, която първа повярва в мен! Сега аз съм всичкото, което съм благодарение на теб! Обичам те!”, написа Азис към снимки с майка си.

Почитателите, които добре познават биографията му, знаят, че и началото на професионалната му кариера не е било никак лесно. Васил Троянов Боянов, както е рожденото му име, празнува 43-рия си рожден ден на 7 март. Роден е в Сливен. Появил се на бял свят в местния женски затвор. Това сподели и майка му в интервю за предаването „Ничия земя” по Нова тв през януари 2019 г. Азис разбрал вече като по-голям и даже успокоил майка си да не се притеснява. След разговора им, Кралят на попфолка обявил публично семейната история. Майка му Гергина и лелите му също са я разказвали.

Родителката на Азис попаднала зад решетките по волята на собствения си баща. Той я вкарал там, за да не се жени за Траян, бащата на Азис. Любовта им била против порядките. Гергина е от Калдарашите, а баща му – турски циганин, както споделиха в тв изявата си. При това е и музикант. В затвора Гергина разбира, че е бременна. Когато вече излиза, родителите й предлагат да осиновят Васил, да се грижат за него и тя пак да е свободна мома. Гергина обаче категорично отказала да даде детето си. „Надвихме на родителите си. Опълчих се. Не желаех да дам Васко – обикнах от първата секунда, в която го видях”, споделяла е Гергина.

Азис израства в Костинброд и София. Известно време с родителите му живеят и в Германия, където бъдещата звезда си работел наравно с тях, като най-често разхождал кучета срещу символично заплащане. Още от малък Азис проявява музикалния си талант и често ходи с баща си по участия. Една от първите изяви на певеца на музикалната сцена е в ансамбъла „Рома”. Сключва първия си продуцентски договор в началото на 1999 г. с „Маратон рекърдс”. Тогава се ражда Азис – певецът избира псевдонима си от името на главния герой в турски филм. Първите му песни са включени в компилацията „DJ фолкмаратон”.

Певецът става известен за широката публика, след като започва работа с продуцента Крум Крумов и фирмата му „Съни Мюзик”. През 1999 г. дебютният самостоятелен албум на Азис „Болка”. Със заглавната песен, преведена на цигански език, бъдещата звезда печели и първото си голямо отличие. През август е избран за певец на годината на ромския фестивал в Стара Загора. Популярността на Азис нараства с бързи темпове не само, заради хитовете му, а и заради умението му да провокира публиката. Певецът с право е наричан хамелеон. Всички го помнят в периода, в който излизаше на сцена и се появяваше в клиповете си с женски дрехи, грим и токчета, а в песните му често имаше препратки към сексуални отношения. Азис стигна и по-далеч. През 2006 г. Кралят на попфолка мина под венчило, макар и неофициоално, с Ники Китаеца. Събитието предизвика гигантски интерес. Титлата Кралят на попфолка Азис придоби, благодарение на хитовете си, някои от по-новите от които са със социални послания, както и с популярността си, която надхвърли пределите на страната.

„Все казваше: „Мамо, един ден ще стана звезда, обещавам. Като стана звезда, ще ти купя най-хубавите дрехи и бижута. Ти си моята кралица! Ще видиш!”. Наистина дойде този ден и ме направи кралица!”, припомняла си е майка му Гергина.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *