Разпускат отряда доброволци в Дупница, никой не се отзовал при снежното бедствие

Доброволческият отряд от 15 души към Общината в Дупница ще бъде разпуснат – ще бъдат привлечени нови доброволци, каза за БНР новоизбраният кмет Първан Дангов.

Причината е, че при създалата се тежка зимна обстановка в района преди седмица нито един от доброволците не се отзовал и не се включил при решаване на редицата критични ситуации в Дупница и селата.

Продължава разчистването на счупените клони в Дупница и района след обилния снеговалеж

Лично кметът на общината търсел доброволците при тежката зимна обстановка, но нито един от 15-те в отряда не се включил:

„Когато в кризисна ситуация, при мое позвъняване единият каза, че бил в Пловдив, другият каза, че е бил на сватба, някакво тържество снима. Това всичко е свързано с техните лични ангажименти, разбира се.

Но при мое настояване да се организират, да се явят да положат от доброволческия труд, за който са призвани и са разписали правила за работа, тъй като им е дадено облекло и то не е евтино, екипирани са с облекла, които отговарят на стандартите на противопожарната защита – един комплект струва над 2 000 лв, получили са един солиден финансов ресурс, за да бъдат обезпечени с облекло, е нито един не се яви.

Още от понеделник ще започне да се сформира нов състав, с нови членове в доброволческия отряд: „Сдават облекла и тръгваме нова кампания да правим за набиране на други доброволци, за да бъде работещ доброволческият отряд“, каза кметът.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *