Разпитват 19 свидетели за смъртта на Стефан Синапов в рудник „Ораново“

19 свидетели разпита Окръжен съд – Благоевград по делото срещу С. Бекяров, обвинен в причиняване на смърт поради немарливост по време на изпълнение на длъжност в рудник „Ораново“.

В рамките на близо четиричасово заседание бяха разпитани служители от рудника и медицинския екип, обслужил пострадалото лице. В съдебната зала обяснения дадоха и пострадалите от престъплението лица – съпругата и синът на загиналия Стефан Синапов.

Делото стартира в края на 2019 година, а С. Бекяров е обвинен в това, че на 14.11.2017 г., около 16.30 ч в рудник „Ораново“, край Симитли, в качеството си на „машинист локомотив мини“ в участък „Рудничен транспорт“, е причинил смъртта на Стефан Синапов поради немарливо изпълнение на правно регламентирана дейност – работа в мина /изразяваща се в извършване на маневрени действия, свързана с подаване на вагони към пълен и празен гараж на работна площадка/, представляваща източник на повишена опасност.

Следващото заседание по делото е насрочено за 26 март 2021г. от 13:00 часа, когато се очаква да бъдат разпитани още четирима свидетели, както и вещите лица.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *