Разбиха огромна световна мрежа за детско порно

Германия разби „една от най-големите мрежи за детска порнография в света“, съобщава „Франс прес“. Разбиването на платформата „Boystown“, съществувала в тъмната мрежа от 2019 г., е било извършено в средата на април. Арестувани са четирима заподозрени, се казва в изявление на федералната полиция.

Тъмната мрежа позволява на потребителите да комуникират с други хора и да споделят графични изображения и видео съдържание, което включва „сериозно сексуално насилие над малки деца“, се казва в изявлението.

Тримата арестувани са мъже на възраст между 40 и 64 години. Те бяха задържани при седем рейда, а още един заподозрян беше задържан в Парагвай по искане на германските власти. Трима са обвинени, че са управлявали платформата като администратори, предоставяйки техническа подкрепа и съвети на членовете как да се избегне разкриването им от властите, докато друг е „един от най-активните потребители на платформата“, казаха от полицията.

Заподозреният в парагвайския регион Консепсион, също германски гражданин, трябва да бъде екстрадиран обратно в Германия въз основа на международна заповед за арест, издадена от съд във Франкфурт.

Разследващите добавиха още, че продължилата месеци операция, по искане на Германия, е била координирана от Европол и подкрепена от правоприлагащите органи в Холандия, Швеция, САЩ и Канада. Както „Boystown“, така и други платформи за чат бяха изведени офлайн след нападенията.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *