Радулов: Тошко Йорданов ни заплашваше, че Слави ще ни набие клинците

„Не съм виждал Слави Трифонов от миналото Народно събрание. Видях го два пъти – един път за 5 минути, когато си говорихме за това дали съм съгласен да вляза в листата на кандидат-министри на „Има такъв народ“. Около 5 минути продължи разговорът, повече говореше той.

След това го видях пак в миналото Народно събрание, към края на Народното събрание, заедно с всички депутати на една половинчасова среща. Той отговори на някои наши въпроси, обеща ни, че ще участва активно в кампанията, ще направи минимум два концерта и всъщност нищо от това не изпълни и ни вкара в една много лоша ситуация ние да обещаваме на симпатизантите това нещо и в крайна сметка излезе, че ние сме ги заблуждавали“.

Това разказа напусналият ИТН депутат Николай Радулов в „Тази събота“.

„С Тошко си говорим доста време. Имаме непрекъснато парламентарни групи, в които има едни монолози от страна на Тошко – какво трябва да се прави, как трябва да се прави и който е недоволен да се маха или ще го закара при Слави да му набие клинците. Един доста брутален начин на говорене, доста циничен понякога, който ме накара да се замисля искам ли да продължа по този начин, защото аз и другите колеги сме специалисти с достойнство, с биография. Често ни се казваше, че ние сме нищо и сме в Народното събрание, защото Слави е решил така и трябва да решим да гласуваме така, както той е решил“, каза Радулов.

По думите му той и другите не са мълчали и е имало проблеми с ръководството на партията още в предишния парламент, но сега вече всичко е излязло наяве.

Христинка Иванова, което първоначално се очакваше да се присъедини към отцепниците, но се отказа в последния момент.

„Когато се събрахме да дадем пресконференцията, каза че я боли глава, че била на село. Обади ѝ се Диян, който живее в един блок с нея, да я закара с колата“, сподели той.

„Радостин ѝ се обади, „Нека да дойда аз да те взема“, обясни Радулов. Според него, в думите на бившия спортен министър Радостин Василев: „Ще ти пратя юристи“, няма заплаха. „Ами юристи. Какви трябва да прати? Филолози ли?“, сопна се той на водещата.

„Не ѝ се сърдя на Христинка. Тя е според мен един страхлив човек, който се поклащаше на вятъра“, заяви Радулов и добави, че Иванова преди него е заявила, че иска да напусне партията и че я потискало това, което се случва в ИТН.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *