Радулов: Дълго ни повтаряха, че ние сме никой, че ще гласуваме, както ни се разпореди

„Чувствам се облекчен. Дълго ни повтаряха, че ние сме никой, че ще гласуваме, както ни се разпореди. Това е много унизително за нас”. Това заяви проф. Николай Радулов, който вчера напусна ИТН в в предаването „Здравей, България” на NOVA.

„Хората ме познават и няма как да ме купят, няма как да ме напазаруват или притиснат“, отговори Радулов на въпрос защо е напуснал парламентарната група, дали е напазаруван, или купен.

Относно мотивите си за напускане, професорът бе категоричен: „Мотивите ми доста бавно стигнаха до критичната ми точка и ме накараха да взема това решение. Имаме лидерска партия с лидер, който не познаваме, но от негово име ни се казва какво да правим.

При всеки опит да обясним, че ние сме народни представители, че нас хората са ни избрали, ни се казва: „Вие сте нищо, Слави е този, който Ви е вкарал в парламента“. Това може да е било така, през миналия парламент, когато бяхме 65 човека.“, обясни още Радулов.

На въпрос кой е казвал на народните представители, че са „нищо“, Радулов отговори: „Аз такова нещо от Слави Трифонов не съм го чувал. Веднъж съм го виждал с цялата парламентарна група, веднъж говорихме 5 минути. Тези думи не съм ги чувал от него. Това многократно се е повтаряло от Тошко Йорданов. На миналото заседание го каза директно в лицето на Ива Митева“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *