Радослав Росенов с втора победа за България в Полша

Радослав Росенов донесе втората победа за България на световното първенство по бокс за младежи и девойки до 19 години в полския град Келце. Европейският шампион при 60-килограмовите дебютира по перфектен начин, след като срази в първия си мач Максим Голубовскис (Латвия).

Двубоят премина с явно превъзходство на българина, като напълно заслужено беше спрян в средата на третия рунд, заради невъзможността на латвиеца да продължи. Още от самото начало на срещата си пролича разликата в класите.

Росенов работеше отлично с комбинации в тялото, а при опитите на латвиеца да нанесе удари в главата, беше перфектно контриран, което доведе и до разкървавяване на неговия нос. Не случайно, въпреки липсата на нокдаун, трима от съдиите дадоха 10:8 оценки в полза на българина. Той продължи да доминира в същия стил, със самочувствие избягваше редките опити на Голубовскис да му отговори, като с представянето си Росенов направи сериозна заявка за медалите в Полша.

Следващият съперник на българина по пътя към отличията ще бъде Салвадор Флорес Луке (Испания). Мачът е предвиден за 18 април.

В петък ще има три мача с българско участие на световното първенство. Дебют ще запишат Уилиам Чолов (75) и Златин Илчев (+91). Чолов ще се изправи в първия кръг срещу Джафар Хейдарли (Азербайджан), докато Илчев ще боксира директно във втория кръг с Иван Онищенко от Русия.

За своя втори мач на ринга ще излезе и Красимир Джуров (64), който ще срещне шотландеца Колин Кеърни.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *