Радослав Ревански и Мехмед Вакльов са кандидатите на ДПС в Белица и Якоруда

Радослав Ревански и Мехмед Вакльов са кандидатите на ДПС в Белица и Якоруда

Почетният председател на ДПС д-р Ахмед Доган официално одобри кандидатурата на Радослав Ревански за кмет на Община Белица и на Мехмед Вакльов за кмет на Община Якоруда на предстоящите избори за местна власт на 29 октомври 2023 година.

ГЕРБ почти сигурно няма да има свой кандидат за кмет на община Якоруда. Местната структура предложи младия бизнесмен Марио Асьов, който има строителна фирма и е един от най-активните граждани, който често помага за важни обществени каузи.

От областното ръководство са придвижили кандидатурата му до Изпълнителната комисия в София. От най-високо място обаче са попарили надеждите на местните членове на партията да имат сериозен кандидат в лицето на Марио Асьов. Директно им е казано, че трябва да забравят за неговата номинация.

„Това означава, че няма как за толкова кратко време да издигнем друг наш кандидат. Това не е да си купиш нещо от пазара, а много сериозна и отговорна работа. С вързани ръце сме, ще останем без кандидат-кмет на община Якоруда“, признаха активисти на партията от общинския център.

Те разкриха, че много от тях ще подкрепят кандидатурата на Марио Асьов, който ще се бори за кметския пост като независим кандидат срещу кандидата, който ще издигне ДПС. Симпатизантите на ГЕРБ негодуват, че не за пръв път не се зачита мнението и позицията им. А това води до отлив и демотивация за работа сред членската маса на партията на Бойко Борисов в община Якоруда.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *