Радев видя БСП като балансьор в следващото правителство

„Консултациите с вашата парламентарна група са важни по две причини. Първо заради хилядите български граждани, които свързват с вас надеждата за по-социална, солидарна и справедлива България. И вашия дългогодишен опит и традиции в парламентаризма в момента са изключително важни за намиране на баланса между амбициозния законодателен дневен ред и очертаването на времевия хоризонт за съставяне на правителство със солидна парламентарна подкрепа.“ Това заяви президентът Румен Радев в началото на консултациите с БСП за кабинет, които бяха предшеставни от срещи с ИТН и ГЕРБ.

По думите му този кабинет не трябва да бъде плод на безпринципни коалиции. „Очаквам от вас да търсите онези пресечни точки на приоритети, на ясни цели, на отговорност чрез активен диалог. Той е гарантът, който трябва да произведе новия кабинет“, каза Радев.

Лидерката на БСП Корнелия Никова заяви, че има ясна и последователна политика. „Нашата партия смята, че сега трябва да се състави стабилно правителство. Няма да подкрепим правителство на ГЕРБ, но бихме подкрепили на втората политическа сила, ако ни потърсят“, заяви Нинова. Тя постави 4 условия. Сред тях са да се започне ревизия на кабинета на Борисов и нови изборни правила. По думите й, ако се стигне до трети мандат ще съберат колективния орган и ще решат какво да правят.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *