Пътници от ударения влак: Седалки и куфари падаха, имаше хаос и ранени хора

Влакът беше за Пловдив, още не беше тръгнал, когато случи голям удар, усети се някакво раздрусване. Това заяви пред БНТ пътник от влака, който днес беше ударен от маневриращ локомотив на централна жп гара в София.

„Срутиха се седалките срещу мен. Отзад ни удари локомотив. Видях баща с дете да падат, защото бяха прави в коридора. Една жена викаше: удариха ни, удариха ни, ставайте и излизайте веднага и аз станах и излязох. Стълбата беше счупена по която излизахме. Имаше хаос, видяхме ранени хора. Видях ранена кондуктора, видях други хора, имаше много ранени“, добави той.

„Стоим си във влака, отзад от маневрата се удря в нашия влак, всички пътници един в друг се удрят. Падат куфари, седалките падат. В първа класа седалките така бяха паднали, че не може да се извади куфара. Бяха насядали пътниците и при удара всичките политнаха напред и назад. Ранени бяха от последния вагон две жени, които ги закараха в Бърза помощ“, разказа друг пасажер от влака.

По-рано министърът на транспорта Георги Гвоздейков съобщи, че пострадали са шестима души. „Инцидентът е лек. Влак, който е композиран за Пловдив, изчаква да му дойде времето за тръгване, в покой. Ударен е отзад от маневрена машина. Скоростта, с която спира машината в последния вагон, е била твърде ниска, 15-22 км. максимум. На машиниста му е прилошало и не е успял да спре маневрената машина на безопасна дистанция“, обясни Гвоздейков, който влезе в пътническия влак, участвал в инцидента.

Не е имало челен удар. Шестима души са приети в болница, те са леко пострадали. Те са от маневрената бригада. Тези данни предстои да се изяснят. Вината е на машиниста. Не е вярно, че причината за произшествието е, че на гарата има проблем със знаците“, категоричен бе министърът.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *