Пътна полиция с нова акция по пътищата от днес

От днес до 3 март на територията на цялата страна ще се проведе специализирана полицейска операция по пътна безопасност. Този път акцентът ще бъде поставен върху водачите, които си позволяват да шофират след употреба на алкохол и/или наркотични вещества и техните аналози, уточни главен инспектор Николай Крушарски от отдел „Пътна полиция“, ГДНП.

Той посочи, че за цялата минала година от екипите на пътя са констатирани 9 999 случая на управление на моторни превозни средства след употреба на алкохол от водачите и 2 158 – след употреба на наркотични вещества, други 1 061 шофьори са отказали да бъдат тествани за наркотични вещества.

Проверките ще се провеждат предимно в сутрешните и вечерни часове, в рамките им ще се извършва контрол и за наличие на сключена валидна задължителна застраховка „Гражданска отговорност” на автомобилистите, невръчени електронни фишове, както и за незаплатени глоби, наложени по ЗДвП.

Припомняме, че последният случай на пътен инцидент, причинен от лица под въздействието на упойващи вещества, е от тази нощ. Инспектор Крушарски съобщи, че непълнолетните са употребили алкохол и наркотици, след което откраднали автомобила на родителите на единия. Няма информация кой от двамата е шофирал, но колата катастрофирала и единият младеж е загинал на място.

По-рано през деня настъпи и друг тежък инцидент. Микробус блъсна трима работници на АПИ преди входа на Враца на железния мост. Единият от тях загина.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *